Antal dagar: 15 Dagar
Plats: Zanzibar
Pris: Pris fr 19 995 ,begär offert
Kontakta oss

TANZANIA SAFARI + ZANZIBAR 15 DAGAR

Tanzania Safari är en drömlik upplevelse. Färden går till Mikumi Nationalpark, 3.230 km² med en rik fauna som omfattar mängder av gräsätande djur samt rovdjur. Att möta det rika djurlivet, däggdjur och fåglar i deras naturliga miljö den gulbruna savannen, är en fascinerande syn och ett minne för livet. På safarin använder vi fyrhjulsdriven jeep och våra erfarna guider har lång erfarenhet av att spåra upp de vilda djur som befinner sig i området. På Zanzibar väntar sköna dagar på soldränkt strand, ett varmt, turkost hav med koraller och allehanda aktiviteter. Zanzibar stad, Stone Town är upptagen på UNESCOs världsarvlista och bjuder på kultur, historia samt möjlighet till shopping. Avgång dagligen med reguljärt flyg. Priserna är baserade på Turkish Airlines. Flygtillägg med övriga bolag.


TANZANIA SAFARI

TANZANIA SAFARI – MER ÄN BARA SAFARI

Dag 1 Avresa från Sverige till Dar es Salaam i Tanzania.

Dag 2 På Dar es Salaam International Airport möter vår engelsktalande chaufför. Transfer med luftkonditionerad bil/minibuss till Peacock Hotell i Dar es Salaam. Incheckning och därefter är dagen fri för avkoppling eller egna aktiviteter. Övernattning på Peacock Hotel City Center.

Dag 3 Tidig frukost och utcheckning från hotellet. Transfer med luftkonditionerad bil/minibus till Mikumi Nationalpark, belägen ca 300 km väster om Dar es Salaam. Incheckning på Kikoboga Lodge. Under vistelsen ingår helpension. Lunch. Safari på eftermiddagen. I nationalparken möter vi mängder av däggdjur såsom antiloper, bufflar, elefanter, gaseller, giraffer, gnuer, hyenor, lejon, och ibland även leopard. Middag och övernattning på Kikoboa Lodge.

Dag 4 Efter en tidig kopp kaffe/te är det tid för gryningssafari. Ett utmärkt tillfälle att studera djuren då de är som mest aktiva, vid soluppgången. Åter till lodgen för frukost och avkoppling. Lunch. Safari på eftermiddagen. Middag och övernattning på Kikoboga Lodge.

Dag 5 Efter tidig morgonfika, gryningssafari. Åter till lodgen för frukost därefter transfer till Dar es Salaam internationella flygplats. Incheckning och flygresa till paradisön Zanzibar. Vår engelsktalande chaufför möter på Zanzibar International Airport. Transfer till Dhow Palace Hotel i Zanzibar stad, Stone Town. Efter incheckning på hotellet är resten av dagen fri för avkoppling och egna aktiviteter. Övernattning på Dhow Palace Hotel.

Dag 6 Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter. Under vistelsen på Zanzibar ingår två halvdagars utfärder. En stadsrundtur i Stone Town med dess historiska byggnader och labyrint av gränder. En kryddtur in i skogen där vi till fots utforskar de olika kryddor och frukter som naturen bjuder på. Övernattning på Dhow Palace Hotel.

Dag 7-13 Frukost. Transfer till sydostkusten och Zanzibar Blue Resort. Helpension under vistelsen. Njut av härliga dagar vid pool eller strand. Koppla av under en palm eller snorkla och upptäck det färggranna liv som döljer sig under ytan. För den aktive finns ett brett utbud av aktiviteter. Exempelvis dykning, simma med delfiner, segling, fiske m.m. Aktiviteterna bokas och betalas på plats.

Dag 14 Efter frukosten, transfer till Zanzibar flygplats. Incheckning för hemresa till Sverige.

Dag 15 Ankomst till Sverige.

I RESANS PRIS INGÅR:

Flygresa Sverige – Daar es Salaam – Zanzibar tur och retur Logi och måltider enligt program Safari, utfärder och transporter enligt program Alla parkavgifter

INGÅR INTE I RESANS PRIS:

Dricks Drycker Visum för Tanzania (ca50USD) Försäkring och vaccinationer Lokala avreseskatter (ca 30USD) Övrigt som inte nämns i programmet

PEACOCK HOTEL CITY CENTER

Hotellet har 90 rum och är beläget i centrala Dar es Salaam. Det har tre barer, två restauranger och swimmingpool. Rummen har luftkonditionering, minibar, satellitTV, Internet och värdeförvaring.

KIKOBOGA LODGE

Kikoboga Lodge ligger nära huvudvägen vid entrén till Mikumi National Park. Området är rikt på vilda djur och fåglar. De 12 rymliga, enkla bungalows med dusch och stor uteplats med underbar utsikt över slätten och närbelägna vattenhål, dit djuren kommer för att släcka törsten. Det finns bar, restaurang samt pool.

DHOW PALACE HOTEL

Dhow Palace Hotel ligger centralt beläget, bland Stone Towns gränder. På innergården finns en pool och på hotellets tak finns restaurangen med en vacker utsikt över stadens. Hotellet har 30 rum inredda i swahilistil och antikviteter, luftkonditionering, kylskåp, Wi-Fi.

ZANZIBAR BLUE RESORT

Hotellet ligger vid stranden på Zanzibars sydostkust. Det har en fin trädgård, 37 rum, restaurang, bar, pool, en mindre barnpool, gym, massage och Wi-Fi. De luftkonditionerade rummen har varmvatten samt kylskåp. Här stiger solen upp ur oceanen med dagens första strålar. Den fina sandstranden är två km lång och omgärdas av ett korallrev en km från land. Omgivningen är rofylld, här finns inget nattliv i närheten, perfekt för den som ha en lugn semester. Det är ca två km till byn Makunduchi, tjugo minuter till fots. Cykel finns att hyra.

BEGÄR KOSTNADSFRI OFFERT

Givetvis är det kostnadsfritt att begära en offert och Du binder dig ej till något.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart vill ni resa?

När vill ni resa? (åååå-mm-dd)

Antal personer?

Ditt meddelande