Antal dagar: 13 Dagar
Plats: Madagaskar
Pris: Pris fr 19 995 ,begär offert
Kontakta oss

RESA TLL MADAGASKAR OCH KOMORERNA

PROGRAM

11 dagar (exkl. ut- och hemresa)

  • Dag 1: Ankomst till Antananarivo
   Vi landar på Ivato internationella flygplats utanför Antananarivo, Madagaskars huvudstad. Transfer till centralt belägna Hôtel Panorama.
  • Dag 2: Antananarivo – Antsirabe
   Tidig start för färd till Antsirabe. På vägen stannar vi i Ambatalampy för att besöka en aluminiumfabrik. Där går också att inhandla diverse souvenirer av aluminium. Vi åker genom ett vackert landskap med magnifika utsikter. Antsirabe är känd för sina hälsobringande källor och har tidigare varit en kurort för franska kolonialtjänstemän. Där kan vi också se hur man slipar ädelstenar och hantverket är av hög kvalité, inte minst små skulpturer av zebuhorn (d.v.s. den lokala formen av nötboskap). Övernattning på Hôtel Royal Palace.
  • Dag 3: Antisirabe – Fianaratsoa
   Före avfärd gör vi en kort stadsrundtur. På vägen söderut gör vi uppehåll i Ambositra, framför allt känt sitt hantverk. Bland annat kan vi finna en stor variation av skulpturer tillverkade av bl.a. rosenträ och ebenholts. Fianarantsoa är öns näst största stad och ett ekonomiskt, kulturellt och religiöst centrum. Intressantast är den äldsta delen av staden, Haute-Ville, där finns bl.a. en jättelik skulptur av den Heliga Jungfrun, enligt legenden uppförd för att ära drottning Ranavalona I (1778-1861). Övernattning på Soafia Hôtel.
  • Dag 4: Fianarantsoa – Ranohira
   På vägen till Ranohira kan vi njuta av fantastiska utsikter. Vi passerar vingårdar, bergs och klipplandskap. Ambalavao är känd för sin varierande arkitektur. Där besöker vi en textilfabrik, en verkstad för traditionell pappersframställning samt några vingårdar, där vi får tillfälle att smaka på lokala viner. Vi besöker också Anjareservatet, där vi kan träffa på ringsvanslemurer. Sent på eftermiddagen kommer vi till Ranohira och tar in på Relais de la Reine.
  • Dag 5: Parc National de I’Isalo
   Tidigt på morgonen åker vi till denna fantastiska nationalpark. Det är ett landskap av ruinformade sandstenklippor med bizarra stenformationer, imponerande raviner, många grottor och sällsynta växter. Kända platser är en naturlig bassäng och ett ”fönster” i klippavalv genom vilket man kan fotografera solnedgången. Övernattning på Relais de la Reine.
  • Dag 6: Ranohira – Tulear – Ifaty
   Tidig morgon avresa till Ifaty. Vi stannar på vägen vid byar där man specialiserat sig på ädelstensbrytning. Där finner vi också fantastiska baobabträd (apbrödträd), inklusive ett heligt sådant. Vi får också tillfälle att se en av Mahafalystammens begravningsplatser med s.k. ”Aloalos”, d.v.s. geometriska träskulpturer. Tuléar (Toliara) är en stor stad i kolonialstil i en region som kännetcknas av ett mycket varmt klimat. Där är det tradition med sång och dans på kvällarna. Vi äter lunch på en lokal restaurang. Övernattning på Hôtel Le Paradisier.
  • Dag 7: Ifaty
   Ifaty är hemort för de s.k. vezondriakefiskarna, d.v.s. de av vezofolket som fiskar till havs från utriggare. I havet utanför ligger ett av världens största barriärrev. Orten är en förträfflig plats för den som söker lugn och ro och vackra vyer. Men här kan också ordnas olika aktiviteter såsom bl.a. valskådning (juli-september), fiske, dykning, snorkling, exkursioner till ett reservat för endemiska sköldpaddor och mycket annat. Övernattning på Hôtel Le Paradisier.
  • Dag 8: Ifaty – Tulear – Antananarivo – Moroni
   Vi återvänder till Tulear, varifrån vi flyger tillbaka till Antananarivo. Vi hinner med en utfärd till hantverksmarknaden för att inhandla souvenirer innan vi flyger vidare till Komorerna. På eftermiddagen landar vi på Prince Said Ibrahim International Airport utanför Moroni, huvudstad i Unionen Komorerna. Transfer till trestjärniga Retai Moroni Hôtel. Moroni är ingen stor stad, så vi hinner med en stadsrundtur med bl.a. marknaden och medinan (den gamla arabiska stadsdelen).
  • Dag 9: Vackra Norden
   En heldagstur på norra delen av Grande Comore med barbecuelunch vid den vackra Chomonistranden. Vi besöker ett jordbrukskooperativ och de berömda portugisiska gravmonumenten från 1400-talet. Från Dragon Rock har vi fina panoramavyer mot Turtle Island (Sköldpaddsön) där havssköldpaddor lägger ägg på stränderna. Vi gör ett fotostopp vid Lac Salé (en saltsjö i en vulkankrater), vars vatten sägs vara bra mot hudsjukdomar, och vi får se världens största fladdermus, den utrotningshotade komoroflyghunden, som endast förekommer på Komorerna. Vi besöker en ilang-ilangplantage och ett lokalt destilleri där man utvinner ilang-ilangolja (en eterisk olja, som används till massage och inom parfymindustrin). Sent på eftermiddagen återvänder till Retaj Moroni hôtel.
 • Dag 10: Sydligt panorama
  Under förmiddagen gör vi en tur till de södra delarna av denna vackra ö. Bl.a. besöker vi ruinerna av det forna sultanpalatsen vid Iconi, som uppfördes på 1700-talet, och de intilliggande klipporna, varifrån kvinnor förr kastade sig ner för att undgå slaveri. Vi får också se den heliga Marabou Lake, där man förr offrade djur vid högtidliga tillfällen, och ilang-ilang- och kryddplantagerna vid Kafuni. Vid lunchtid åter till Hôtel Retai Moroni. På eftermiddagen flyger vi tillbaka till Antananarivo. Transfer till hotell. Dag 11. Hemresa. Transfer till flygplatsen för flyg hem

FÅ KOSTNADSFRI OFFERT

Givetvis är det kostnadsfritt att begära en offert och Du binder dig ej till något.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart vill ni resa?

När vill ni resa? (åååå-mm-dd)

Antal personer?

Ditt meddelande