Antal dagar: 15 Dagar
Plats: Zanzibar
Pris: Pris fr 19 995 ,begär offert
Kontakta oss

KENYA SAFARI + ZANZIBAR 15 DAGAR

Resan börjar med nationalparken Lake Nakuru som har ett rikt fågelliv. Därefter åker vi till Masai Mara som är Kenyas största och artrikaste park. På den gulbruna savannen möter vi ett fascinerande rikt djurliv med däggdjur och fåglar i deras naturliga miljö, ett minne för livet. Vi använder oss av fyrhjulsdriven jeep och våra erfarna guider har lång erfarenhet av att spåra upp de vilda djur som befinner sig i området.
Efter safarin väntar sköna dagar på Zanzibar med soldränkta vita stränder och ett varmt, turkost hav med snorkling över koraller och allehanda vattenaktiviteter. Kultur, historia och möjlighet till shopping finns i Stone Town, upptagen på UNESCOs världsarvlista.Avgång dagligen med reguljärt flyg. Priserna är baserade på Turkish Airlines. Flygtillägg med övriga bolag.


KENYA SAFARI

KENYA SAFARI PROGRAM:

Dag 1 Avresa från Sverige till Nairobi i Kenya

Dag 2 Ankomst till Nairobi, Jomo Kenyatta International Airport. Vår engelsktalande chaufför möter i ankomsthallen. Transfer med luftkonditionerad bil/minibuss till Nationalparken Lake Nakuru. Färden tar ca två timmar. Incheckning på Sarova Lion Hill Game Lodge. Den har en underbar utsikt över sjön och runt lodgen lever ca 50 av parkens 400 fågelarter. Lunch. På eftermiddagens safari runt Nakurusjön studerar vi rosa flamingos, storkar och andra fåglar samt däggdjur såsom flodhäst, rothschildgiraff, svart och vit noshörning. Middag och övernattning på Sarova Lion Hill Game Lodge.

Dag 3 Efter frukosten går färden vidare till Masai Mara som är den största och mest berömda nationalparken i Kenya. På safariturerna spårar vi upp och studerar ”the big five” d.v.s. lejon, noshörning, buffel, elefant och leopard. Vi möter även gaseller, giraffer, gnuer, hyenor, vildsvin, zebror och andra djur. Incheckning och lunch på Sarova Mara Game Camp. Safari på eftermiddagen. Middag och övernattning på Sarova Mara Game Camp.

Dag 4-5 Efter tidig morgonfika far vi på gryningssafari för att studera djuren då de är som mest aktiva, vid soluppgången. Därefter åter till lodgen för frukost och avkoppling. Lunch. Safari på eftermiddagen. Middag och övernattning på Sarova Mara Game Camp.

Dag 6 Efter frukosten går färden med bil/minibuss till Nairobi flygplats. Incheckning och flygresa till paradisön Zanzibar som hör till Tanzania. Visum löses vid ankomst (50USD) om det inte ordnats i förväg. Vår engelsktalande chaufför möter på Zanzibar International Airport för transfer till Zanzibar Blue Resort på sydostkusten. Under vistelsen ingår helpension.

Dag 7-13 Två halvdagsutfärder ingår under vistelsen på Zanzibar. En stadsrundtur i Stone Town med dess historiska byggnader och labyrint av gränder. En kryddtur in i skogen där vi till fots utforskar de olika kryddor och frukter som naturen bjuder på. Njut av härliga dagar vid pool eller strand. Koppla av under en palm eller snorkla och upptäck det färggranna liv som döljer sig under ytan. För den aktive finns ett brett utbud av aktiviteter. Exempelvis dykning, simma med delfiner, segling, fiske m.m. Aktiviteterna bokas och betalas på plats. Helpension.

Dag 14 Efter frukosten, transfer till Zanzibar flygplats. Incheckning för hemresa till Sverige.

Dag 15 Ankomst till Sverige.

I RESANS PRIS INGÅR:

Flygresa Sverige – Nairobi – Zanzibar tur och retur Logi och måltider enligt program Safari, utfärder och transporter enligt program Alla parkavgifter

INGÅR INTE I RESANS PRIS:

  • Dricks
  • Drycker
  • Visum för Kenya (ca 50USD)
  • Visum för Tanzania (ca50USD)
  • Försäkring och vaccinationer
  • Lokala avreseskatter (ca 30USD)
  • Övrigt som inte nämns i programmet

SAROVA LION HILL GAME LODGE

Lodgen är belägen på en kulle med utsikt över Nakurusjön som kantas av oräkneliga rosa flamingos. Samtliga rum har uteplats med en underbar utsikt över sjön och landskapet med blommor samt höga acaciaträd. Vid lodgen finns ett rikt fågelliv och här bor över 50 av de 400 arter som lever i parken. Lodgen har 67 rum, swimingpool, restaurang och kvällsunderhållning.

SAROVA MARA GAME CAMP

Invid den viltrikaste nationalparken, Masai Mara, ligger detta tältläger i ett vackert landskap med exotiska träd och buskar. De komfortabla tälten har elektricitet, dusch, varmvatten och wc. Campen består av ca 70 tält och har swimingpool, restaurang och spel.

ZANZIBAR BLUE RESORT

Hotellet ligger vid stranden på Zanzibars sydostkust. Det har en fin trädgård, 37 rum, restaurang, bar, pool, en mindre barnpool, gym, massage och Wi-Fi. De luftkonditionerade rummen har varmvatten samt kylskåp. Här stiger solen upp ur oceanen med dagens första strålar. Den fina sandstranden är två km lång och omgärdas av ett korallrev en km från land. Omgivningen är rofylld, här finns inget nattliv i närheten, perfekt för den som ha en lugn semester. Det är ca två km till byn Makunduchi, tjugo minuter till fots. Cykel finns att hyra.

BEGÄR EN KOSTNADSFRI OFFERT

Givetvis är det kostnadsfritt att begära en offert och Du binder dig ej till något.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart vill ni resa?

När vill ni resa? (åååå-mm-dd)

Antal personer?

Ditt meddelande